WWAV | Scouting bouwt aan een huis voor iedereen
WWAV heet vanaf nu Happy Horizon logo Ga naar onze nieuwe website
Afbeelding 1
Afbeelding 1
Pagina 1Pagina 2Pagina 3

Scouting bouwt aan een huis voor iedereen

Scouting Nederland heeft een droom: een Avonturenhuis waar alle leden kunnen samenkomen en – inderdaad – avonturen kunnen beleven. Bij de realisatie van deze droom krijgen ze een stevige financiële zet in de rug van fondsen, loterijen en bedrijven. Maar om het huis definitief te voltooien zijn er ook particuliere giften nodig.
 
WWAV kiest ervoor het Avonturenhuis steeds op een iets andere manier te beschrijven om te kijken waar de meest wervende kracht zit. Als de nieuwe uitvalsbasis waar ieder kind terecht kan. Of als plek waar Nederlandse en internationale scouts een onvergetelijke ervaring hebben of waar alle kinderen - rijk en arm, met en zonder een beperking – samen avonturen beleven in de natuur.
 
Omdat de meeste mensen niet gaan voor een directe donatie, koos WWAV bij deze pilot voor getrapte werving: met een quiz betrekken we het publiek (en oud-scouts in het bijzonder) op een speelse en laagdrempelige manier bij Scouting. De quiz start met heel praktische vragen, waarna je met meer concrete vragen naar de impact van scouting en het unieke kampgevoel wordt geleid. Omdat de deelnemers van de quiz ‘iets’ hebben met scouting zitten we ook direct bij de juiste doelgroep. De oud-scouts benaderen we daarnaast met directe werving, waarbij we vooral hebben gekeken naar de juiste targetting en propositie.
 
De pilot loopt nog, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend en leveren mooie inzichten op!


Wilt u meer weten over deze case van Scouting Nederland? Bel Wike van Dieën op 020 - 571 5871.