WWAV | Al 40 jaar hart voor vluchtelingen!
WWAV heet vanaf nu Happy Horizon logo Ga naar onze nieuwe website
Afbeelding 1
Afbeelding 1
Pagina 1Pagina 2

Al 40 jaar hart voor vluchtelingen!

‘Niemand vlucht vrijwillig’: het is in 2019 een terugkerend thema in de communicatie van VluchtelingenWerk. Met die boodschap wordt benadrukt dat vluchten geen keuze is, maar voortkomt uit pure nood.

WWAV werkte dit thema uit in verschillende campagnes. Om te zorgen voor meer begrip en draagvlak in de samenleving, werd het in april gecombineerd met aangrijpende verhalen van vluchtelingen.  Deze verhalen zijn nog steeds te lezen op de website en ook als podcast te beluisteren. Op NS-stations waren prachtige abri’s te zien.

In de televisie-spots werden de persoonlijke quotes vervlochten tot een groot, impactvol verhaal.  Die spots werden gemaakt in samenwerking met The Buddy Film Project, een podium voor gevluchte professionele filmmakers. Deze dynamiek zorgde voor emotionele momenten, herkenning én prachtige beelden.

Rond de Europese parlementsverkiezingen op 23 mei, keerde het thema niemand vlucht vrijwillig terug. Nu in combinatie met de Verkiezingswijzer, waarmee burgers in een oogopslag konden zien welke politieke partijen een vluchtelingvriendelijk partijprogramma hebben.

Afgelopen maand was het derde deel. Aanleiding was het 40-jarig bestaan van VluchtelingenWerk. Geen reden voor een feestje, maar wel voor een zogenaamde handraiser. WWAV bedacht de actie ‘Laat je hart spreken’, een laagdrempelige manier om een positief tegengeluid te laten horen. Dat is hard nodig in een tijd waarin de haters vaak het hoogste woord voeren. Dit werd gevisualiseerd met een symbolische (online) hartenregen, waar mensen hun naam en positieve boodschap aan konden verbinden. Voor VluchtelingenWerk was het bovendien een succesvolle leadgenerator!

Ook in deze campagne zijn de abri’s met de krachtige portretten van vluchtelingen te zien. Waarbij we subtiel afsluiten met de boodschap dat VluchtelingenWerk al 40 jaar hart heeft voor vluchtelingen!Wilt u meer weten over deze case van VluchtelingenWerk Nederland? Bel Heidi Marchal op 020 - 571 5871.