WWAV | KNCV wil dat niemand de tering krijgt!
WWAV heet vanaf nu Happy Horizon logo Ga naar onze nieuwe website
Afbeelding 1
Afbeelding 1
Pagina 1Pagina 2Pagina 3Pagina 4

KNCV wil dat niemand de tering krijgt!

Het is KNCV Tuberculosefonds een doorn in het oog: een ziekte die wereldwijd jaarlijks 1,7 miljoen slachtoffers eist, wordt in Nederland nauwelijks serieus genomen. Helemaal omdat tuberculose te behandelen is! Samen met WWAV werd een campagne ontwikkeld die Nederland wakker moest schudden…

Hoe schud je mensen wakker? Door gebruik te maken van het feit dat de meeste mensen de ziekte alleen nog kennen als scheldwoord: tering. We hebben een serie korte filmpjes gemaakt waarin bekende en onbekende Nederlanders uitdagend de camera inkijken en zeggen: ‘Iedereen kan de tering krijgen.’ Gevolgd door de oplossing: ‘Maar het hoeft niet.’ Daarna vertellen we in tekst dat tering, of tuberculose, de meest dodelijke infectieziekte ter wereld is. En dat KNCV daar wat aan kan en wil doen. 

 

De hoofdrol in de campagne, die liep rond Wereldtuberculosedag, was voor actrice Imanuelle Grives, ex-tuberculosepatient en ambassadeur van KNCV. Naast film werd print en outdoor ingezet. Op sociale media konden mensen de tering-quiz doen en zo hun kennis van de ziekte een beetje bijspijkeren.  De campagne kreeg door zijn opvallende karakter veel free publicity.Wilt u meer weten over deze case van KNCV? Bel Marie-Claire de Waal op 020 - 571 5871.